Сряда, Септември 28, 2016
   
Text Size
Get Adobe Flash player

Реклама

darvoto_priem
nov-vek_prevodi

Новини

Шум и Блясък

Реклама

alfa-metal

Събарят имота на Бедния, готвят амнистия

Амнистия на незаконните строежи в периода от 1987 до 2001 г. предвиждат промени в Закона за устройство на територията, които парламентът ще разгледа на второ четене. Ако промените станат факт, може да се окаже, че домът на хасковлията Георги Кюсепашев в кв. "Орфей", се събаря напразно.
Той е строен през 1995 г., от тогава хасковлията се опитва да го узакони, като е водил и дела, но имотът - втори етаж от сграда, се събаря. От него почти нищо не е останало, видя вчера репортер на вестника.  Бригада работници  рушаха незаконните зидове.

Идеята на промените е да се даде възможност на хората, които са пропуснали дадения през 2001-2003 г. срок, да узаконят сега имотите си. От амнистията преди 10 г. не се възползваха много хора, но и не последваха и масови събаряния на незаконно строителство.

Новата амнистия ще касае само имоти, които отговарят на изискванията на действащите в момента на построяването нормативни актове, свързани със строителството. Според вносителите на промените, в цялата страна има незаконно строителство и ако не се узакони, трябва да се бутне половин България.

Според становище на Камарата на строителите, много от обявените за незаконни сгради се вместват в градоустройствените планове на съответното населено място, и е редно да не бъдат събаряни, и да получат документи за ползване. Щом толкова години е търпян един строеж, да го узаконят. Като е бил незаконен, да са го бутнали още в началото, защитават съседа си хората в "Орфей".  Промените все още не са факт, те не могат да спрат изпълнението на заповедта за премахване, коментираха запознати

Добави коментар


Защитен код
Обнови

В момента има 484 посетителя в сайта

Login Form